برخی فروشگاه ها ابزاری الکتریکی عرضه می کنند که دارای دو الکترود فلزی می باشد و قادر است یک قطعه سوسیس را که بین دو الکترود قرارگرفته، بپزد. اگر به جای سوسیس یک قطعه خیار شور بین دو الکترود قرار گیرد هنگام بر قراری جریان در نور کم در یک انتهایش شروع به درخشش می کند. چرا؟

پاسخ: اگرچه جریان در تمام خیار شور وجود دارد اما یک انتهای آن شروع به گسیل نور زرد می کند که بسته به نوع و غلظت محلول متفاوت است. بدلیل عدم وجود تقارن در شکل یا ترکیب شیمیایی، درخشش در دو انتها دیده نشده، تاکنون توضیحی در این مورد که چرا فقط در یک انتها این درخشش دیده می شود ارائه نشده است. حدس زده می شود که رفتاری مشابه دیود(عبور یک طرفه جریان) در مورد گسیل نور داشته باشد، از بررسی طیف سنجی نور مرئی گسیلی و مقایسه با طیف گسیلی سدیم کلرید نتایج یکسانی حاصل شده است)دو طول موج mη59/589 وmη/589خطوط دوگانه سدیم که در 1817 جوزف فرانهوفر در طیف خورشید مشاهده کرد وجود داشت که در نتیجه انتقال الکتردون در اتم سدیم گازی شکل می گیرند).

خیار ترش به خاطر داشتن سرکه(استیک اسید) و خیارشور (مقداری نمک سدیم کلرید) الکتریسیته را از خود عبور می دهد. یونهای سدیم موجود در محلول در برخورد با الکترونهای جاری به اتم های خنثی برانگیخته می شوند که می توانند دو حالت برانگیختگی را داشته باشند.(بدلیل دوگانه بودن طیف)

می توان گرمای اطراف الکترودها را باعث تبخیر اتم های سدیم در آن نقاط و گسیل نور زرد دانست.

منبع:

mad about physics(F.Potter)